Un nebulizator este un tip de aparat de respirat care va permite sa inhalati vapori medicamentati. Desi nu sunt intotdeauna prescrise pentru tuse, nebulizatoarele pot fi folosite pentru a ameliora tusea si alte simptome cauzate de bolile respiratorii. Sunt utile in special pentru grupurile de varsta mai mici care pot avea dificultati in utilizarea inhalatoarelor portabile.

Discutati cu furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala daca aveti o tuse persistenta care ar putea fi remediata cu tratamente cu nebulizator. Un tratament cu nebulizator poate ajuta la reducerea inflamatiei plamanilor si/sau cailor respiratorii deschise, in special in cazul bolilor respiratorii precum astmul.

Persoanele cu alte boli respiratorii care au complicatii legate de plamani de la o raceala sau o gripa pot beneficia de acest aparat. Odata ce medicamentul ajunge in plamani, puteti simti o usurare a simptomelor cum ar fi dificultati de respiratie, respiratie suieratoare, senzatie de apasare in piept si tuse.

aparat aerosoli

De obicei, nebulizatoarele nu trateaza singure cauza de baza a tusei. O tuse cronica necesita ca medicul sa elaboreze un plan de tratament pe termen lung pentru a va ajuta sa va reduceti simptomele.

Informatii generale despre utilizarea unui nebulizator

Principalul avantaj al unui aparat tip nebulizator este ca ajuta la depunerea directa a medicamentelor in tractul respirator. Astfel se pot obtine concentratii mai mari de medicament in arborele bronsic si patul pulmonar. Utilizarea unui nebulizator va avea mai putine efecte adverse decat atunci cand se utilizeaza calea sistemica. Eficacitatea nebulizarii depinde de multi factori, inclusiv de caracteristicile medicamentului care trebuie nebulizat (dimensiunea particulelor, forma, densitate si tensiune superficiala), anatomia cailor respiratorii, tehnica de inhalare a pacientului si sistemul de nebulizare utilizat, printre altele.

Vezi si articolul nostru despre Biofreeze.

Factorii care determina dimensiunea particulelor produse de un nebulizator includ atat caracteristicile solutiei, cat si viteza de curgere a sistemului de nebulizare. Cu cat viteza de curgere este mai mare, cu atat particulele de aerosoli sunt mai mici.

Sistemele sau aparatele de nebulizare sunt compuse dintr-o camera de nebulizare in care este introdus lichidul. Pe langa aceasta, exista si o sursa de energie necesara pentru a facilita functionarea nebulizatorului.

Cate sisteme de nebulizare exista?

Exista trei tipuri de sisteme de nebulizare: nebulizatoare cu ultrasunete, cu jet si cu plasa. Dintre cele trei, cele mai eficiente sunt nebulizatoarele cu plasa. Aceste nebulizatoare sunt, de asemenea, cele mai compacte, mai silentioase si cele mai rapide, ceea ce se traduce printr-un mai bun confort al pacientului.

Ce pret are aparatul de aerosoli propus de noi?

Comercializam aparate de aerosoli produse in Italia, de o calitate superioara, usor de folosit si igienizat. Pretul unui bebulizator este 180 lei.